Ai grijă de sănătatea ta cu aceste 10 sfaturi!

Descoperiți cele mai bune 10 sfaturi ale experților noștri pentru menținerea sănătății și a stării de bine în timpul telelucrării, lucrând de acasă.

Numărul persoanelor care lucrează acum la distanță este în creștere, iar teleworkingul are multe avantaje, dar încurajează un stil de viață sedentar, ceea ce poate fi dăunător pentru sănătatea noastră.

Există unele avantaje ale acestei poziții, cum ar fi munca de acasă sau o mai mare flexibilitate în ceea ce privește programul de lucru. Nu există nicio îndoială în această privință. Cu toate acestea, există câteva chei fundamentale de care trebuie să ținem cont pentru a avea grijă de sănătatea noastră în cazul teleworkingului, deoarece acesta ne poate cauza unele probleme.

De la Yo Elijo Cuidarme am sintetizat 10 chei importante pe care ar trebui să le aveți în vedere pentru a vă bucura atât de o sănătate bună, cât și de telemuncă. Luați aminte!

Creați un mediu de lucru sănătos

Este important să vă rezervați un loc anume în casă pentru a lucra confortabil. rezervați un loc specific în casă pentru a lucra confortabil. O bună iluminare și o bună ventilație sunt cerințe esențiale, deoarece o bună ventilație și iluminare contribuie la îmbunătățirea stării de bine a angajatului și, prin urmare, a productivității acestuia.

În plus, biroul ar trebui să fie adecvat, împreună cu un scaun de lucru confortabil și potrivit pentru lucru.

Ne vom păstra postul de lucru ordonat

Dacă ne vom păstra postul de lucru organizat, ne vom reduce considerabil stresul și anxietatea și astfel, încă o dată, ne vom bucura de o productivitate mai mare.

Dieta va fi cheia unei bune stări de sănătate.

Atunci când lucrăm de acasă este ușor să cădem în obiceiuri proaste, cum ar fi consumul de mese excesiv de grase, de prea mulți carbohidrați sau, dimpotrivă, chiar să sărim peste mese din cauza unei proaste organizări.

O dietă bună este cheia pentru a avea toată energia de care avem nevoie, pentru a avea o sănătate fizică și mentală mai bună și, bineînțeles, pentru a fi mai productivi. Din acest motiv, dorim să vă oferim o rutină zilnică pe care să o urmați pentru a vă menține sănătatea în timp ce lucrați la distanță, pentru a evita supraalimentarea sau săritul peste mese, pentru a limita alimentele bazate pe alimente procesate și pentru a pregăti acasă mese sănătoase și organizate.

Vă puteți bucura de serviciul nostru gratuit de nutriție online, unde veți găsi un meniu săptămânal delicios, sănătos și echilibrat, inclusiv rețete și liste de cumpărături pentru a face totul mai ușor și mai ușor de gestionat.

Hidratarea este o necesitate la postul de lucru

Știm deja că o hidratare corespunzătoare contribuie la o bună performanță fizică și mentală, așa că, în general, apa și teleworkingul merg mână în mână. Vom putea să rămânem concentrați, să ne menținem un nivel optim de energie, să ne îmbunătățim performanța și, în cele din urmă, productivitatea.

Cu obiective simple, cum ar fi păstrarea unei sticle de apă rece la postul de lucru și consumul de ceaiuri din plante, veți fi dat lovitura pentru a vă menține hidratați corespunzător și pentru a obține o stare de sănătate bună cu ajutorul teleworkingului.

Faceți pauze regulate

Având în vedere că petrecem atât de mult timp stând jos, putem stabili rutine pentru întinderi regulate ale picioarelor și exerciții de relaxare. Scopul acestora este de a odihni ochii și de a reduce considerabil oboseala.

Faptul de a ne ridica din când în când pentru a ne plimba ne permite să ne menținem sănătatea în condiții bune în cazul teleworkingului. Timpul de concentrare al creierului nostru este limitat, așa că oprirea pentru a o lua de la capăt ne va crește productivitatea.

Să ne asigurăm că avem cel puțin 8 ore de somn.

Odihna adecvată este esențială pentru a putea performa a doua zi. În cazul în care lucrăm și la distanță, este o prioritate pentru a putea face față în mod corespunzător obligațiilor și responsabilităților noastre zilnice.

Somnul trebuie să fie odihnitor și de bună calitate pentru a ne bucura de o sănătate fizică și psihică bună, precum și pentru a avea obiceiuri sănătoase în ceea ce privește igiena somnului.

Vom dormi suficient, vom menține orele de culcare adecvate săptămânal și, de asemenea, în weekend. Să evităm dispozitivele înainte de culcare și să practicăm tehnici de relaxare, cum ar fi cititul unei cărți, consumul unui ceai de plante sau un duș cald, care ne pot fi benefice atunci când mergem la culcare.

Timpul petrecut în fața ecranelor ar trebui să fie limitat și controlat.

Teleworkingul ne determină să petrecem mult timp în fața unui computer. Ar trebui să fim conștienți și prudenți cu telefoanele mobile, tabletele și, de asemenea, cu televizorul, deoarece acest exces poate avea un efect negativ asupra sănătății noastre. Cu ajutorul unor orientări simple, cum ar fi stabilirea unui orar pentru muncă și a altuia pentru uz personal, putem obține progrese și îmbunătățiri în rutinele noastre.

În cadrul programului personal, este important să alegem opțiuni precum cititul unei cărți, o plimbare sau gătitul, printre altele. Acest lucru ne permite să ne odihnim creierul și, de asemenea, vederea de avalanșa de informații care ne vin de pe rețelele sociale.

Mențineți o comunicare directă cu colegii și șefii.

Acest lucru este, de asemenea, foarte important. În acest fel evităm izolarea care poate fi resimțită atunci când lucrăm la distanță și ne menținem abilitățile sociale active. O comunicare adecvată ne va ajuta să ne îmbunătățim productivitatea și colaborarea între colegi, ceea ce ne face să ne simțim mai motivați.

De la Yo Elijo Cuidarme vă încurajăm să puneți în practică aceste rutine zilnice simple pentru a evita stresul dintre viața profesională și cea personală, pentru a obține un echilibru care să vă facă să vă bucurați de poziția de muncă și, bineînțeles, de cei dragi în timpul liber. Ați luat aminte? Noi da, pentru că Eu aleg să am grijă de mine, tu ai?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *