Folosește și părul tău nu va mai cădea și vei scăpa de mătreață. Are și un efect antifungic

De ce ar fi rozmarinul o parte valoroasă a îngrijirii naturale a pielii? Aparent, stimulează microcirculația pielii pentru o mai bună oxigenare și hrănire a foliculilor de păr. Rezultatul? Un păr mai luxuriant și care crește mai repede. Se presupune că există mai multe avantaje: de exemplu, prevenirea și reducerea mătreții, prevenirea căderii părului și protecția împotriva ruperii părului, în principal datorită antioxidanților.

Ulei de rozmarin sau apă de rozmarin? Dacă ajungeți la această plantă, probabil că părul dvs. vă va mulțumi oricum, indiferent de cosmeticele naturale pe care le alegeți. Rozmarinul a fost recunoscut ca un aliat valoros al sănătății și frumuseții încă din Grecia și Roma Antică. Astăzi, este încă apreciat de adepții medicinei naturale.

Rozmarin pentru creșterea părului

Frecarea preparatelor de rozmarin pe scalp și clătirea părului cu lichid de rozmarin este un succes de durată pe TikTok.

În fitoterapie, rozmarinul este apreciat în primul rând pentru efectele sale antivirale, antibacteriene și antifungice, susținând imunitatea, îmbunătățind digestia și circulația și prevenind efectele radicalilor liberi care distrug celulele.

Care dintre acestea ar putea fi deosebit de benefice pentru părul nostru? Probabil efectele antioxidante (radicalii liberi întârzie procesul de îmbătrânire) și antiseptice. Cu toate acestea, trebuie reținut că acțiunea externă este întotdeauna destul de limitată. Rozmarinul funcționează în primul rând ca un condiment, dar atunci este și un aditiv alimentar sănătos și nu un medicament.

Apă de rozmarin pentru păr – rețetă pentru o clătire a părului

Puteți pregăti o clătire cu rozmarin rapid și fără prea mult efort.

  • Aveți nevoie de 2 linguri de frunze de rozmarin proaspete sau uscate.
  • Turnați-le peste 2 căni de apă clocotită și lăsați-le la infuzat câteva minute.
  • Lichidul finit trebuie să fie strecurat și răcit la temperatura camerei.
  • Spălați-vă părul cu șampon, apoi turnați apa de rozmarin peste păr și masați ușor scalpul.
  • Lăsați să acționeze câteva minute.
  • Clătiți-vă părul cu apă plată.
  • Ulei de rozmarin pentru păr
  • În primul rând, uleiul esențial de rozmarin este cel care se presupune că este responsabil pentru proprietățile sale antioxidante. În plus, se presupune că protejează împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV.

Dacă sunteți unul dintre adepții ungerii părului cu ulei, adăugați câteva picături de ulei de rozmarin în preparatul preferat.

Aplicați-l pe scalp, iar părul dumneavoastră ar trebui să devină strălucitor și regenerat. Uleiul are aceleași beneficii ca și apa de rozmarin. Mulți oameni spun că acționează mai intens și pătrunde mai bine în păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *